In 2014 waren we in Lissabon, waar we vijf eenvoudige lichaamsoefeningen voor in de ochtend beoefenden.

Samen met de beelden die we tijdens onze verkenningstocht door de stad hebben vastgelegd, gaven deze oefeningen een verfrissende start aan onze dag. De video laat precies dat zien: de ochtendenergie, de ontwakende stad en ons lichaam dat zich klaarmaakt voor de avonturen die voor ons liggen. Het was een geweldige manier om ons lichaam wakker te maken en ons voor te bereiden op de dag. Bekijk de volledige video op YouTube en abonneer je op ons kanaal voor meer inspiratie!

In onze blogpost over “Hoe blijf je fit terwijl je ouder wordt?” willen we dieper ingaan op een van de ochtendoefeningen die we in Lissabon hebben gedaan. Deze oefeningen zijn een cruciaal onderdeel geworden van ons dagelijkse ritueel, en we willen graag de voordelen ervan delen met onze lezers.

Deze serie van vijf leuke bewegingen zijn een bijzondere combinatie van lichaamsoefeningen. Deze eenvoudige oefeningen staan bekend om hun revitaliserende effect op zowel ons lichaam als onze geest, en zijn een perfecte manier om je dag te beginnen, vooral als je ouder wordt en richting de 50 jaar gaat.

De eenvoud van deze bewegingen maakt ze gemakkelijk te onthouden en vereist slechts enkele minuten per dag. Ondanks deze minimale tijdsinvestering, leveren ze opmerkelijke resultaten op, waaronder een toename van lichamelijke kracht en souplesse, verbeterde mentale vermogens en een algeheel gevoel van welzijn. Zelfs voor degenen die nog nooit eerder lichaamsoefeningen hebben gedaan, zijn de positieve effecten snel merkbaar.

Het is hoog tijd voor ons om deze oefeningen weer op te pakken en de voordelen ervan te ervaren. Dat ze dienen als verjongingsoefeningen, is natuurlijk een extra cadeautje!