Hallo tuinliefhebbers! Het is weer tijd om onze groene vingers te laten wapperen, zelfs als de lente nog wat aarzelend lijkt te zijn!

Geen kas? Geen zorgen! Laten we een kijkje nemen achter de schermen van mijn eigen kleine voorzaaiavontuur, recht voor mijn raam, als aanvulling op de blog over het verbouwen van gewassen en het maken van een tuinplan.

Met een eenvoudige tafel voor het raam en een paar potjes van 12 cm, gevuld met zaaigrond en mooie zaden, ben ik aan de slag gegaan. Mijn vensterbank transformeerde al snel in een groen paradijsje!

Voorzaaien van plantjes bij de vensterbank in april

En vergeet het geheime wapen niet: steekzand! Hiermee voorkom ik niet alleen ongewenst onkruid, maar geef ik mijn voorzaailingen ook een gezonde start.

Hoewel het op de vensterbank misschien wat langzamer gaat dan in een kas, is het een genot om wekelijks de groei van mijn planten te zien! Het is net alsof de lente recht voor mijn raam tot leven komt!

Dus, als je je verveelt terwijl je wacht op de warmere dagen, waarom begin je dan niet je eigen voorzaaiavontuur? Geloof me, het is de moeite waard!

Deel jouw ervaringen en laat ons samen groeien!